Barion Pixel
Barion – Bankkártyás fizetés (Visa, Mastercard, Maestro)
Glutén és laktózmentes ételek Halas receptek Tőkehal recept

Alaszkai tőkehalfilé recept

alaszkai tőkehalfilé recept
Őszi paleo receptek könyv
alaszkai tőkehalfilé recept

Egy szuper alaszkai tőkehalfilé recept, az alaszkaitőkehal-pástétom zellerkéregben. Egytálétel, mely vendégeknek vagy hétvégén ebédre is jó.

Hozzávalók:

  • 500 g alaszkai tőkehal kockákra vágva
  • 400 g zeller
  • 1 póréhagyma, karikákra vágva
  • 250 g gomba, kockázva
  • 1 tk kapor
  • 1 ek. aprított petrezselyem
  • só, bors
  • 1 ek. kókuszliszt
  • 1,5 kókusztej
  • 2 ek. friss citromlé
  • 2 tojás

Alaszkai tőkehalfilé recept elkészítése:


A zellert vízgőzben párold puhára. A zsiradékon dinszteld meg a póréhagymát és a gombát. Add hozzá a felkockázott halat, a kaprot, a petrezselymet, sózd, borsozd. Fedd le és néhány percig párold. Szórd meg a kókuszliszttel és keverd bele a kókusztejet. Utóbbiból 1-2 evőkanálnyit tegyél hozzá a zellerpüréhez. Facsarj bele egy kis citromlevet, majd oltsd el a lángot alatta.
A puhára párolt zellert két tojással, sóval, borssal, és a félretett 1-2 kanálnyi kókusztejjel turmixold össze. Egy tűzálló tál aljára tedd a halragut és simítsd rá a zellerpürét és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig. Ha a sütődnek van grill funkciója, akkor érdemes használnod az utolsó pár percben.
Próbáld ki Te is ezt az alaszkai tőkehalfilé receptet, az alaszkaitőkehal-pástétomot zellerkéregben.

alaszkai tőkehalfilé recept
Alaszkai tőkehalfilé recept

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com