Quinoás tonhal pogácsa
Egy szuper halas étel a quinoás tonhal pogácsa. Nem csak finom, hanem nagyon egészséges is. Javaslok hozzá valamilyen mártás, a házi majonéz kiváló lehet. Íme a tonhal pogácsa receptje.
Quinoás tonhal pogácsa hozzávalói
- 175 g quinoa
- 3 x 80 g tonhalkonzerv (olyan ami csak sós lében van, vagy csak olajban)
- 2-3 db tojás
- 1 kis vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- friss petrezselyem
- kókuszzsír a sütéshez
Quinoás tonhal pogácsa elkészítése
Tedd fel a quinoát főzni. Kb. 15 perc kell neki. 15 perc után vedd le a tűzhelyről és lefedve hagyd még 5 percig
Add hozzá a tonhalkonzerveket
Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát
Add hozzá a sót, borsot, pirospaprikát
Add még hozzá az apróra vágott friss petrezselyem levelét
Végül add hozzá a felvert tojásokat
Ha túl lágy lenne, érdemes valamilyen gluténmentes pelyhet (sörélesztő, lenmag, zab) hozzá adni
Keverd össze az egészet és formálj belőle pogácsákat. Nem baj, ha lágy lesz, a sütéskor össze fog állni
Tegyél a serpenyőbe 2-3 ujjnyi vastagon kókuszzsírt és egy sütőlapát, kanál segítségével tedd a tonhal pogácsákat a forró zsírba és süsd őket aranybarnára
Csöpögtesd le róla az olajat, papírtörlőre rakd
Tálald valamilyen zöldségkörettel, édesburgonyával és mártogasd bele a majonézbe.
Próbáld ki Te is ezt a tonhal pogácsa receptet!
Miért érdemes a quinoát fogyasztani?
A quinoa tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, ezen kívül gazdag káliumban, mangánban, kalciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz.
A quinoát leggyakrabban gluténmentes diétáknál, és, – mivel nagyon könnyen emészthető – gyomorpanaszok esetén sikeresen alkalmazható, továbbá a migrénes fejfájás esetén tapasztalható enyhülés, ha valaki áttér a quinoában gazdag étrendre.
A migrén mellett még javasolják cukorbetegeknek, szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, valamit csontritkulás esetén is jó kiegészítő táplálék lehet.