A spenótos palacsinta
Szeretnél egy különleges palacsintát készíteni? Amivel akár a vendégeket is megleped? Színezzük meg a palacsintát, legyen zöld színű. A színezéshez spenótot használunk, az alap palacsinta recept pedig zöldbanán lisztből (lehet másból is, más gluténmentes lisztből vagy lisztkeverékből, pl. a nagyi palacsintája lisztből) készül, ehhez adjuk a spenótot. Íme a spenótos palacsinta.
A spenótos palacsinta hozzávalói:
-
3 tojás
-
6 evőkanál zöldbanánliszt
-
egy csipet só
-
2 dl víz
- ~250 g spenótlevél
-
kókuszzsír a sütéshez
A spenótos palacsinta elkészítése:
- A spenótleveleket főzd meg egy lábos vízben kb. 10 percig, majd ha elkészült szűrd le, hűtsd ki.
-
Üsd fel a tojásokat
-
Add hozzá a 6 evőkanál zöldbanán lisztet
-
Öntsd rá a 2 dl vizet
-
Egy csipet sót is tegyél még hozzá
- Add hozzá a spenótot és botmixerrel keverd homogénre. Szép zöld színe lesz. A többi rész már ugyanaz.
-
Egy palacsintasütőben hevíts egy kis kókuszzsírt és süsd ki benne a spenótos palacsintákat, minden palacsintához kb. fél evőkanál kókuszzsírt tegyél a serpenyőbe.
-
Ízlés szerint ízesítsd cukormentes lekvárral, tojástúróval, utóbbi talán jobban illik hozzá.
Ebből az alapanyagmennyiségből kb. 8 db palacsinta tud készülni és 10-15 perc alatt meg is vagy vele.
Próbáld ki Te is ezt spenótos palacsintát az eredmény valami fantasztikus lesz.