Barion Pixel
Barion – Bankkártyás fizetés (Visa, Mastercard, Maestro)
Csirkemell receptek Glutén és laktózmentes ételek Gluténmentes ételek Gluténmentes receptek

Kínai szezámos csirke

kínai szezámos csirke
Őszi paleo receptek könyv
kínai szezámos csirke

Kínai szezámos csirke

Szereted a kínai kajáldákban kapható szezámos mézes csirkét? Készítsd el otthon egészségesebb verzióban, méz helyett – ha szénhidrátanyagcsere-problémád van – akár kókuszzsírt is használsz, persze akkor már nem lesz mézes 🙂 Íme a kínai szezámos csirke receptje.

A kínai szezámos csirke hozzávalói:

  • ~500 g csirkemell, kockázva
  • 45 g Paleolét Lisztvarázs liszt
  • 45 g növényi tej
  • 3 tojás
  • só, bors
  • 80 g méz
  • 80 g cukormentes ketchup
  • pirított szezámmag
  • kókuszzsír

A kínai szezámos csirke elkészítése:

A csirkemellet kockázd fel, picit sózd, borsozd

Keverd össze a tojást a lisztvarázs lisztkeverékkel és a növényi tejjel, tegyél hozzá egy nagy csipet sót

A csirkemell kockákat forgasd bele a masszába

Bő és forró kókuszzsírban süsd ki a bebundázott csirkemelleket, ha kisült csöpögtesd le

Közben a szezámmagot pirítsd át egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül

Forgasd a mézes (vagy kókuszzsíros), ketchupos mázba a kisült csirkéket és szórd meg a pirított szezámmaggal

Tálald salátával vagy akár rizzsel is lehet

Próbáld ki Te is ezt a kínai szezámos csirkét, nézd meg a többi csirke receptet is a blogon!

A recept forrás: Paleolét lisztvarázs facebook csoport

kínai szezámos csirke
kínai szezámos csirke

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com