Mézeskalács máz, az íróka
Hogyan díszitsd fel az elkészült mézeskalácsodat? Úgy, hogy ne tartalmazzon hozzáadott cukrot? Erre adott megoldást, egy ötlet, a mézeskalács mázra, az írókára.
A mézeskalács máz hozzávalói
- 1 közepes méretű tojás fehérje
- kb 200 g átszitált porxilit vagy poreritrit
- 1 kis csipet só (a sótól a mézeskalács máz fehér marad sokáig)
- 2-3 csepp citromlé (és ettől lesz fényes)
- 1 ek. tápióka keményítő (de ezt el is hagyhatod, mert ettől csak keményebb lesz a máz)
A mézeskalács máz elkészítése lépésről lépésre
- Elektromos vagy kézi habverővel verd majdnem teljesen kemény habbá a tojásfehérjét.
- A poreritritbe keverd bele a tápiókakeményítőt és a csipet sót.
- A keverék felét add hozzá a habhoz és 3 percig verd vele, utána öntsd bele a második adagot és további 4-5 percig dolgozz még a habverővel rajta.
- Érdemes kicsit rákeverned az alsó fokozaton, mert a por szállni fog.
- Akkor lesz jó a mézeskalács máz, ha kicsit folyós tejföl állagú.
- A legvégén csepegtesd bele a citromlevet és még egyszer keverd át az egészet.
- Próbát tehetsz úgy, ha fogpiszkálóval csíkot húzol és az megtartja a formáját.
- A krémet egy nejlonzacskóba kanalazd, és egy nagyon pici lyukat vágj az egyik csücskén, ezzel fogsz díszíteni. De ha van valamilyen erre a célra szolgáló eszközöd, akkor abba töltsd.
- Színezheted matcha tea porral, céklaporral, kurkumával vagy egyéb más zöldség, gyümölcs porral.
Próbáld ki a mézeskalács máz ezt a verzióját Te is, díszitsd ezzel az elkészült mézeskalácsokat.