Mézeskalács Paleo karácsonyi sütemények

Mézeskalács máz (paleo) az íróka

mézeskalács máz
mézeskalács máz

Mézeskalács máz, az íróka

Hogyan díszitsd fel az elkészült mézeskalácsodat? Úgy, hogy ne tartalmazzon hozzáadott cukrot? Erre adott megoldást, egy ötlet, a mézeskalács mázra, az írókára.

A mézeskalács máz hozzávalói

  • 1 közepes méretű tojás fehérje
  • kb 200 g átszitált porxilit vagy poreritrit
  • 1 kis csipet só (a sótól a mézeskalács máz fehér marad sokáig)
  • 2-3 csepp citromlé (és ettől lesz fényes)
  • 1 ek. tápióka keményítő (de ezt el is hagyhatod, mert ettől csak keményebb lesz a máz)

A mézeskalács máz elkészítése lépésről lépésre

  1. Elektromos vagy kézi habverővel verd majdnem teljesen kemény habbá a tojásfehérjét. 
  2. A poreritritbe keverd bele a tápiókakeményítőt és a csipet sót.
  3. A keverék felét add hozzá a habhoz és 3 percig verd vele, utána öntsd bele  a második adagot és további 4-5 percig dolgozz még a habverővel rajta.
  4. Érdemes kicsit rákeverned az alsó fokozaton, mert a por szállni fog. 

  5. Akkor lesz jó a mézeskalács máz, ha kicsit folyós tejföl állagú.
  6. A legvégén csepegtesd bele a citromlevet és még egyszer keverd át az egészet.
  7. Próbát tehetsz úgy, ha fogpiszkálóval csíkot húzol és az megtartja a formáját.
  8. A krémet egy nejlonzacskóba kanalazd, és egy nagyon pici lyukat vágj az egyik csücskén,  ezzel fogsz díszíteni. De ha van valamilyen erre a célra szolgáló eszközöd, akkor abba töltsd.
  9. Színezheted matcha tea porral, céklaporral, kurkumával vagy egyéb más zöldség, gyümölcs porral.

Próbáld ki a mézeskalács máz ezt a verzióját Te is, díszitsd ezzel az elkészült mézeskalácsokat.

mézeskalács máz
Mézeskalács máz

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com