Szereted a fánkot, de nem szeretnéd a cukros, fehérlisztes változatot fogyasztani? Akkor ezt a gluténmentes fánk receptet Neked találták ki. A fánk alapanyaga a zeller lesz, ezért is zeller fánk. Íme a gluténmentes fánk, a zeller fánk receptje:
Hozzávalók:
- ~750 g párolt zeller
- 3 db tojás
- 15 g tápiókakeményítő
- 15 g kókuszliszt
- 20 g mandulaliszt
- 10 g útifűmaghéj
- só, bors, fűszerek ízlés szerint esetleg valamilyen natúr ételízesítő
- kókuszzsír a sütéshez
A gluténmentes fánk elkészítése:
A párolt zellert az összes többi hozzávalóval tedd egy turmixgépbe és turmixold le.
A keveréket minimum 15 percig hagyd állni.
Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts kókuszzsírt, úgy hogy ellepje majd a fánkokat félig. Nyugodtan használj bő zsiradékot, ettől nem lesz semmi bajod.
Közepes lángon a fánkok mindkét oldalát aranybarnára süsd. Végül jól csöpögtesd le azért az olajat.
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes fánk receptet, a zellerfánkot.