Bejgli recept Glutén és tejmentes receptek Gluténmentes ételek Paleo karácsonyi sütemények

Gluténmentes bejgli

gluténmentes bejgli

Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕

Igen, támogatom az oldalt
gluténmentes bejgli

Ne mondj le a gluténmentes diétában se bejgliről. Ez a bejgli gluténmentes, tejmentes, szójamentes. Bátran fogyaszthatod az ünnepek alatt. Íme a gluténmentes bejgli receptje:

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék

  • 4 db M-es tojás + 1 tojás a kenéshez

  • 40 ml víz

  • 30 ml citromlé

  • 60 g eritrit

  • 60 g lágy kókuszzsír

A töltelékhez:

  • 200 g darált mák vagy dió

  • ~100 ml víz

  • 60 g eritrit

  • citrom reszelt héja

  • csipetnyi vaníliaőrlemény

A gluténmentes bejgli elkészítése:

  1. A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz adj 40 ml vizet, 30 ml frissen facsart citromlevet, 60 g eritritet és 60 g lágy kókuszzsírt

  2. Keverd el a liszttel, gyúrd át picit és tedd a hűtőbe pihentetni 20 percre

  3. A pihentetés után lisztezett deszkán gyúrd át (érdemes mert nekem anélkül leragadt)

  4. Ketté is oszthatod a tésztát, de egyben is hagyhatod, akkor egy szép nagy bejgli lesz belőle.

  5. Töltsd meg a diós vagy mákos töltelékkel a mindenmentes bejglit.

  6. Tekerd fel a tésztát és két végét nyomkodd össze.

  7. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezd rá és kend le először a tojás sárgájával, majd a fehérjével és a végén szurkáld meg villával.

  8. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig

Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes bejgli receptet Te is!


gluténmentes bejgli
Gluténmentes bejgli



Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!

Igen, támogatom az oldalt ☕

(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com