Ne mondj le a gluténmentes diétában se bejgliről. Ez a bejgli gluténmentes, tejmentes, szójamentes. Bátran fogyaszthatod az ünnepek alatt. Íme a gluténmentes bejgli receptje:
Hozzávalók:
-
1 csomag Éléskamra ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék
-
4 db M-es tojás + 1 tojás a kenéshez
-
40 ml víz
-
30 ml citromlé
-
60 g eritrit
-
60 g lágy kókuszzsír
A töltelékhez:
-
200 g darált mák vagy dió
-
~100 ml víz
-
60 g eritrit
-
citrom reszelt héja
-
csipetnyi vaníliaőrlemény
A gluténmentes bejgli elkészítése:
-
A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz adj 40 ml vizet, 30 ml frissen facsart citromlevet, 60 g eritritet és 60 g lágy kókuszzsírt
-
Keverd el a liszttel, gyúrd át picit és tedd a hűtőbe pihentetni 20 percre
-
A pihentetés után lisztezett deszkán gyúrd át (érdemes mert nekem anélkül leragadt)
-
Ketté is oszthatod a tésztát, de egyben is hagyhatod, akkor egy szép nagy bejgli lesz belőle.
-
Töltsd meg a diós vagy mákos töltelékkel a mindenmentes bejglit.
-
Tekerd fel a tésztát és két végét nyomkodd össze.
-
Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezd rá és kend le először a tojás sárgájával, majd a fehérjével és a végén szurkáld meg villával.
-
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes bejgli receptet Te is!