Alma chutney
Egy igazán kellemes gyümölcsös mártás az alma chutney melyet húsokhoz, halas ételekhez is használhatod mártogatosként. Íme az alma chutney receptje.
Az alma chutney hozzávalói
- ~300 g alma lereszelve
- 2 ek. eritrit
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk kurkuma
- 1 ek mazsola
Az alma chutney elkészítése
Mosd meg az almát és reszeld le
Tedd egy vastag aljú , lefedhető lábosba és add hozzá az eritritet, a fokhagymát, a kurkumát, a mazsolát
Öntsd fel egy kis vízzel, és mérsékelt tűzön, fedő alatt párold kb. 15 percig. A cél az, hogy egy darabos lekvár állagú mártogatóst kapj. Időnként keverd meg, ha szükséges még egy kis vizet adj hozzá.
Felhasználhatod pl. kacsamájhoz, kacsacombhoz, illetve halas receptekhez is.
Próbáld ki Te is ezt az alma chutney receptet!