Pisztráng filé recept
Egyszerű pisztráng filé recept párolt salátával, zöld citrommal. A pisztráng nem csak egészséges, de rendkívül finom is. Sokféleképpen el lehet készíteni, akár egészben sütve sütőben. Ebben a receptben roston készítjük el. Íme a pisztráng filé recept.
A pisztráng filé hozzávalói
-
2 szelet szivárványos pisztráng filé
-
só, bors
-
kakukkfű
-
2 gerezd fokhagyma
-
tetszés szerinti friss zöldségek
- kókuszzsír a sütéshez
- néhány csepp frissen facsart citrom leve
A pisztráng filé elkészítése serpenyőben
- A pisztráng filéket mosd meg, a sok hártyás, nyúlós részt szedd le róla, és szedd ki a szálkákat.
- Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Alacsonyabb fokozaton olvaszd fel a kókuszzsírt (nyáron nem fog kelleni)
- Rakd bele a felszeletelt fokhagymát és a kakukkfüvet.
- Bőrével lefelé tedd a halat a serpenyőbe és egy spatulával lenyomva tartsd, hogy ne húzódjon össze/pöndörödjön fel a bőrénél a pisztráng filé.
- Néhány percig kell csak sütni, ne süsd túl a halat. A végén kis citromlevet csepegtethetsz rá.
- A zöldségekből pedig készíts egy salátát, önthetsz rá olívaolajat is.
Próbáld ki Te is ezt az egészséges pisztráng filé receptet!