Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕
Igen, támogatom az oldalt
Szeretnél egy lágyan omlós császárzsemlét fogyasztani? Ráadásul gluténmentesen, adalékanyagok nélkül? Íme a finom gluténmentes zsemle receptje.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 150 ml víz
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 csomag Éléskamra lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék
A gluténmentes zsemle elkészítése lépésről lépésre:
- A tojásokhoz keverd hozzá a 150 ml vizet, a felolvasztott kókuszzsírt.
- Add hozzá a gluténmentes zsemle lisztet és gyúrd át kézzel egyenletesre.
- 20 percig pihentesd.
- A pihentetés után gyúrd a deszkán, szilikonos nyújtólapon, majd enyhén lisztezett felületen készíts a tenyereddel görgetve zsemleformákat belőle. Készíthetsz belőle 2 db nagyobb zsemlét vagy 4 db kisebbet.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30-35 percig.
Ízlés szerint magokkal meghintheted a tetejét. Miután kihűlt, csak azután fogyaszd. Kiváló alap szendvicsekhez, de készíthetsz vele hamburgert is.
Hűtőben napokig eltartható. Próbáld ki Te is ezt az egyszerű gluténmentes zsemle receptet.

Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!
(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)