Szakadásmentes zabpalacsinta gluténmentesen
Végre egy zabpalacsinta, ami nem szakad, nem is ragad le. Töltheted valamilyen cukormentes lekvárral. Íme a szakadásmentes zabpalacsinta receptje gluténmentesen.
Szakadásmentes zabpalacsinta hozzávalói
- 200 gramm gluténmentes zabliszt
- 3 db tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 1 dl kókusztej
- kókuszzsír vagy olívaolaj
Szakadásmentes zabpalacsinta elkészítése
Keverd a száraz összevalókat egy tálban össze.
Add hozzá a 3 tojást és óvatosan keverd hozzá a vizet és a tejet.
Elsőre nem lesz sűrű a tészta, kell várni kb. 30 percet. Addig pihentesd.
A pihentetés után a serpenyőt fújd le az olajjal vagy a kókuszzsírral kend le.
Nagyjából másfélszer annyi tésztát érdemes palacsintánként számolni, mint a hagyományos verziónál, így lesz szakadásmentes zabpalacsinta.
Amikor beleöntöd a tésztát a serpenyőbe, akkor vedd le alatta a lángot, vagy kapcsold alacsonyra a hőfokozatot, és várd meg míg a palacsinta magától feljön. Ekkor óvatosan fordítsd meg. Légy türelemmel és akkor nem fog elszakadni.
A szakadásmentes zabpalacsinta titka a pihentetés és a forró serpenyőbe adagolás, majd az alacsony hőfokon való sütés.
Töltsd meg a kedvenc töltelékeddel.
Próbáld ki Te is a szakadásmentes zabpalacsintát, nézd meg a többi zabpalacsinta receptet is a blogon!