
Rántott máj gluténmentes panírban
Te is szereted a májat és szeretnéd kirántani, de nem akarod a hagyományos búza panírban? Tudatosan táplálkozol és nem akarsz étolajban tocsogó ételt a konyhádban? Akkor ez a rántott máj gluténmentes panírban recept Neked való. Köretnek pedig szinte bármilyen zöldséget javaslok (ami paleo étrendbe is belefér), én itt sárgarépát, padlizsánt és zöld spárgát használtam. Íme a rántott máj gluténmentes panírban.
A rántott máj hozzávalói
- ~200-300 g csirkemáj
- szezámliszt
- 2 tojás
- gluténmentes panírmorzsa
- só
- kókuszzsír a sütéshez
- köretnek: sárgarépa, zöld spárga, padlizsán
A rántott máj elkészítése a gluténmentes panírban
- Mosd le és tisztítsd meg a májakat, hagyd meg nagyobb darabokra, nem úgy mint mikor resztelt májat készítesz
- Sózd meg a májat
- Vegyél elő 3 mélytányért és tedd az egyikbe a szezámlisztet, a másikba 2 felvert tojást, a harmadikba a gluténmentes panírmorzsát
- Először forgasd meg a szezámlisztbe, majd a tojásba, végül a panírmorzsába
- Egy mélyebb serpenyőbe tegyél kókuszzsírt, annyi ami félig ellepi és süsd ki a májakat aranybarnára
- Közben elkészítheted a köreteket is
Próbáld ki Te is ezt a rántott máj receptet gluténmentes panírban
