Rántott cukkini gluténmentes verzióban
Szereted a cukkinit? Mit szólnál, ha ezúttal kirántanánk? Persze nem a hagyományos panírban és napraforgó olajban, amitől egy hétig kell szellőztetni a konyhát. Mártásként pedig készíts hozzá majonézt, amibe a rántott cukkiniket, és az édesburgonyát is belemárthatod. Íme a rántott cukkini receptje, paleo módon.
Hozzávalók:
-
1 vagy 2 db közepes cukkini
-
2 tojás
-
szezámmagliszt
-
Éléskamra ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett lisztkeverék
-
só
-
kókuszzsír a sütéshez
-
édesburgonya köretnek
A rántott cukkini elkészítése:
-
A cukkiniket mosd meg, végeit vágd le, majd 4-6 részre hosszában vágd fel.
-
Tedd külön kis tálakba vagy tányérra a szezámmaglisztet, a felvert tojást és a panírmorzsát,
-
Forgasd meg a cukkiniket először a szezámmaglisztben, utána a tojásban, végül a panírmorzsában, Érdemes egy két villát használni a művelethez, így viszonylag megúszod a koszolást,
-
A serpenyőbe tegyél annyi kókuszzsírt, hogy kb. félig elfedje a cukkiniket és melegítsd fel! Ez sem éppen kókuszzsír kímélő recept,
-
Süsd ki a cukkiniket a kókuszzsírban,
-
Az édesburgonyát ezúttal vágd fel hasábokra vagy késsel vagy ha van egy erre szolgáló eszközöd akkor azzal. Süsd ki őket egy másik serpenyőben kókuszzsírban.
Tálald a rántott cukkini mellé sült édesburgonya hasábokat! Jó étvágyat!