Szereted a fehér kenyeret Te magad elkészíteni? Legyen gluténmentes, tejmentes, szójamentes? Akkor ezt a gluténmentes fehér kenyér receptet Neked találták ki. Néhány összetevőből áll, csak és olyan mint az eredeti, csak még finomabb, és egészséges is. Íme a gluténmentes fehér kenyér receptje.
Hozzávalók:
-
1 csomag Éléskamra házi fehér kenyér lisztkeverék
-
400 ml langyos víz
-
10 ml frissen csavart citromlé
-
20 ml folyékony kókuszzsír
-
4 g szárított élesztő (opcionális)
A gluténmentes fehér kenyér elkészítése:
A lisztkeveréket szórd egy tálba, add hozzá ha akarod az élesztőt. Keverd el így szárazon. Ezután add hozzá a vizet, citromlét, folyékony kókuszzsírt és jól keverd el kanállal 3-5 percig.
15 percig pihentesd, gyúrd át és tedd vagy tedd formába vagy formázz belőle egy kenyér formát és tedd egy tepsire (ekkor késsel vágd be a tetejét) majd kend le egy kis kókuszzsírral.
210 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig. Vagyis minimum 1 órán át kell sütni, de érdemes kicsit tovább, hogy a belseje is átsüljön. Vedd ki a sütőből és hagyd hogy teljesen kihűljön.
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes fehér kenyér receptet!