Glutén és tejmentes receptek Hétköznapi paleo receptek Paleo ételek

Paleo muffin recept

gluténmentes muffin
paleo muffin recept

Paleo muffin recept – gyors, glutén- és tejmentes almás finomság

Szereted a muffint? Érdekel egy gyorsan elkészíthető recept? Egy paleo muffin receptet mutatok Neked, ami gluténmentes, tejmentes, cukormentes, szóval diétába is beilleszthető. Ez a paleo muffin recept kezdőknek is szuper: egyszerű lépések, letisztult alapanyagok, stabil eredmény.

Hozzávalók

  • 3 db tojás

  • 2 kis alma, lereszelve

  • 3 evőkanál felolvasztott kókuszzsír

  • 0,5 dl víz

  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

  • 50 g eritrit

  • 3 evőkanál útifűmaghéj

  • 4 evőkanál kókuszliszt

A paleo muffin recept elkészítése

  • A tojásokat az felolvasztott kókuszzsírral, a vízzel, a szódabikarbónával, a lereszelt almával összekeverjük.

  • Hozzáadjuk az eritritet, az útifűmaghéjat és végül a kókuszlisztet.

  • Alaposan összekeverjük.

  • Ha van muffinformád, akkor kend ki picit olajjal vagy ha nincs akkor használd a papír muffinformád.

  • A masszát kanalazd bele a muffinformádba.

  • A muffinformát 180 fokos sütőben (légkeverésesben 165 fokon) tedd be és kb. 30 perc alatt süsd meg.

  • A sütőből kivéve az almás muffinokat a formában még 5 percig pihentesd, majd a sütőrácsra szedve hagyd hűlni.

Elkészítési idő

  • Előkészítés: ~10 perc

  • Sütés: ~30 perc

  • Pihentetés/hűtés: ~15 perc

  • Összesen: ~55 perc

Tippek 

  • Alma lereszelése: közvetlenül a tésztába reszeld, így az alma leve szaftosabbá teszi a muffint.

  • Pihentetés keverés után: hagyd a masszát 3–5 percig állni kanalazás előtt, hogy a kókuszliszt és az útifűmaghéj szépen felvegye a nedvességet.

  • Sütőpróba: a 28–30. perc körül tűpróbával ellenőrizd. Ha a pálcikára nem ragad tészta, kész.

  • Formázás: papírkapszli esetén töltsd ¾ részig; így lesz szép “muffin-kupolája”.

  • Tárolás és fagyasztás: szobahőn, zárt dobozban 2 napig, hűtőben 4 napig tartható. Teljesen kihűlve fagyaszd le (max. 2–3 hónap), fogyasztás előtt szobahőn olvaszd.

Tápértékek (becsült)

Az értékek az egész adag 1/8-ára számolva, a megadott hozzávalók alapján, tájékoztató jelleggel:

  • Energia: ~109 kcal

  • Zsír: ~7,7 g

  • Szénhidrát összesen: ~7,3 g – ebből cukor ~3,9 g

  • Rost: ~5,1 g

  • Nettó szénhidrát: ~2,2 g

  • Fehérje: ~3,0 g
    (A tényleges értékek az almák méretétől és a formák számától függhetnek.)

Miért jó ez a paleo muffin recept?

  • Letisztult összetevők: gabona, tej és finomított cukor nélkül.

  • Magas rosttartalom: az útifűmaghéj és a kókuszliszt segít a kellemes állag elérésében.

  • Kezdőbarát technika: egy tál, pár perc keverés, és már mehet is a sütőbe.

Nézd meg ezeket a paleo sütemény recepteket is

    paleo muffin recept
    Paleo muffin recept

    Ezek is érdekelhetnek

    HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com