Sült oldalas recept édesburgonya pürével és vöröskáposztával
Egy isteni finom omlós hús, krémes pürével, és vöröskáposztával. Ez sült oldalas, amit nagyon könnyű elkészíteni. Kiváló egy hétvégi ebédként. Íme a vajpuha sült oldalas recept.
A sült oldalas recept hozzávalói
- 1,5 kg sertésoldalas
- 5 evőkanál sertészsír
- 9 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
- Őrölt kömény
- 1 nagyobb édesburgonya
- Vöröskáposzta
A sült oldalas recept elkészítése
- Sózd, borsozd, szórd meg őrölt köménnyel az oldalast, – nem kell feltétlenül a húst a csontról levágni, az elkészítés után nagyon könnyen levágható – és tedd egy tepsibe egymás mellé.
- Tedd rá a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, kanalazd rá a zsírt, önts rá 100 ml vizet és fedd be benedvesített sütőpapírral.
- Süsd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 150 fokra és továbbra is légkeveréses fokozaton süsd 1,5-2 óráig.
- Ennyi idő elegendő lesz, hogy vajpuha legyen a hús, de persze attól is függ mekkora húsdarabjaid vannak
- Közben készíts hozzá édesburgonya pürét, valamint vöröskáposztát is párolhatsz
Ha elkészült tálald a köretek mellé.
Próbáld ki Te is ezt a sült oldalas receptet!