Kínai szezámos csirke
Szereted a kínai kajáldákban kapható szezámos mézes csirkét? Készítsd el otthon egészségesebb verzióban, méz helyett – ha szénhidrátanyagcsere-problémád van – akár kókuszzsírt is használsz, persze akkor már nem lesz mézes 🙂 Íme a kínai szezámos csirke receptje.
A kínai szezámos csirke hozzávalói:
- ~500 g csirkemell, kockázva
- 45 g Paleolét Lisztvarázs liszt
- 45 g növényi tej
- 3 tojás
- só, bors
- 80 g méz
- 80 g cukormentes ketchup
- pirított szezámmag
- kókuszzsír
A kínai szezámos csirke elkészítése:
A csirkemellet kockázd fel, picit sózd, borsozd
Keverd össze a tojást a lisztvarázs lisztkeverékkel és a növényi tejjel, tegyél hozzá egy nagy csipet sót
A csirkemell kockákat forgasd bele a masszába
Bő és forró kókuszzsírban süsd ki a bebundázott csirkemelleket, ha kisült csöpögtesd le
Közben a szezámmagot pirítsd át egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül
Forgasd a mézes (vagy kókuszzsíros), ketchupos mázba a kisült csirkéket és szórd meg a pirított szezámmaggal
Tálald salátával vagy akár rizzsel is lehet
Próbáld ki Te is ezt a kínai szezámos csirkét, nézd meg a többi csirke receptet is a blogon!
A recept forrás: Paleolét lisztvarázs facebook csoport