Vajban sült pisztráng
Mit szólnál egy könnyű és friss ebédhez vagy vacsorához, amiben a halé a főszerep? Ez a vajban sült pisztráng receptje.
A sült pisztráng hozzávalói
- 1 egész szivárványos pisztráng kb. 350 g
- ~40 g vaj
- só, bors
- 2 ág kakkukfű
- 1 szál rozmaring
A sült pisztráng elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- Szeleteld fel a vajat.
- Vágd le az uszonyokat ollóval.
- Hideg folyó víz alatt mosd meg a halat, majd óvatosan szárítsd meg.
- Sózd, borsozd minden oldalát, még belül is. Használd bátran a sót.
- Tedd a rozmaringot és a kakukkfüvet és kb. 20 g vajat a hal belsejébe. Fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsire és a tetejére is tegyék kb. 20 g vajat.
- Süsd 15-25 percig sütőtől függően.
Köretként nagyon jó hozzá a Waldorf saláta. De lehet bármilyen párolt zöldségköret, vagy friss saláta, de akkor mártásnak házi majonézt ajánlok. Ha pedig serpenyőben akarod elkészíteni, akkor elég lehet maga a pisztráng filé, nem kell egész pisztráng.
Próbáld ki Te is ezt a sült pisztráng receptet!