
Ha még nem próbáltad, akkor ezt a sütőtök pite receptet mindenképpen készítsd el, mert nagyon finom lesz az illatos fűszerekkel vegyített sütőtökből. Íme a sütőtök pite receptje:
A sütötők pite hozzávalói
A töltelékhez:
- 300 g sült sütőtök húsa (tisztított súly)
- 2 tojás
- 0,5 dl sűrű kókusztejszín
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 1/2 tk. őrölt gyömbér
- 1/4 tk. frissen reszelt szerecsendió
- 1 tk. narancshéj reszelve
- 60 g eritrit
A tésztához:
- 100 g gesztenyeliszt
- 50 g kókuszliszt
- 50 g porrá őrölt eritrit
- 10 g útifűmaghéj
- 1 csipet szódabikarbóna
- 2 tojás
- 80 g puha kókuszzsír
- 50 g sült sütőtökhús, pürésítve
A sütőtök pite elkészítése lépésről lépésre
- A töltelékhez a sütőtököt turmixold össze a tojásokkal, a kókusztejszínnel, a fűszerekkel és az eritrittel.
- A tésztához a gesztenyelisztet keverd össze a kókuszliszttel, az eritrittel, az útifűmaghéjjal és a szódabikarbónával.
- Add hozzá a tojásokat, a kókuszzsírt, majd a sütőtökpürét is, és gyúrd egynemű tésztává.
- A sütőt melegítsd elő 150 fokra.
- A tésztát vékony rétegbe nyomkodd bele a sütőformába (kb. 20 cm átmérőjű), úgy hogy az oldalán legyen körben pereme.
- Öntsd bele a tölteléket, és óvatosan ütögesd néhányszor a formát az asztalhoz, hogy a levegőbuborékok eltávozzanak a tésztából.
- Kb. 40 percig süsd, ez sütőtől függ. Akkor jó ha pici rázogatásra már csak kicsit hullámzik a töltelék közepe.
A sütőtök pite melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
Próbáld ki Te is ezt a sütőtök pite receptet, lepd meg vele a családot, vendégeket!
