Gluténmentes palacsinta zabpehelylisztből
Szereted a palacsintát de nem akarod a búzalisztből készült, gluténes verziót fogyasztani? Akkor egy alternatív megoldás lehet a gluténmentes zabpehelylisztből készült palacsinta. Paleo étrendben is néha ehetsz ilyet. Íme a gluténmentes palacsinta zabpehelylisztből.
Hozzávalók
- 3 db M-es tojás
- csipet parajdi só ((Nature Cookta) )
- 150 g gluténmentes zabpehelyliszt (Nature Cookta)
- 500 ml folyadék (víz, szódavíz, tej, növényi ital, vagy ezek keveréke)
- kókuszzsír a sütéshez
Gluténmentes palacsinta zabpehelylisztből elkészítése
- A tojásokat üsd fel, és keverd össze, és add hozzá a csipet sót
- Add hozzá a liszt felét és a folyadék felét. Egy habverővel keverd csomómentesre.
- Végül add hozzá a maradék lisztet és folyadékot is. Keverd csomómentesre.
- Hagyd 5-10 percet állni a palacsintatésztát, szépen be fog sűrűsödni. Ha túl sűrűnek találod, még önthetsz hozzá kis folyadékot.
- Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt és süsd ki a palacsintákat. Szépen meg lehet fordítani nem ragad le és nem szakad.
- Töltsd meg valamilyen cukormentes lekvárral vagy esetleg tojástúróval
Próbáld ki Te is a gluténmentes palacsinta zabpehelylisztből receptet, nézd meg a többi palacsinta receptet is!