Gluténmentes mézeskalács
Te is szereted a mézeskalácsot, viszont nem szeretnéd a hagyományos verziót fogyasztani? Esetleg gluténérzékeny vagy? Vagy odafigyelsz és tudatosan nem is fogyasztasz gluténtartalmú ételeket? Akkor ez a gluténmentes mézeskalács recept Neked való.
A gluténmentes mézeskalács hozzávalói
- 1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 70 g méz
- 50 g poreritrit, ha nincs őröld porrá
- 80 g lágy kókuszzsír
- 20 ml friss citromlé
A gluténmentes mézeskalács elkészítése
- Keverd el a tojásokat a mézzel, a poreritrittel, a citromlével, és a kókuszzsírral.
- Add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és alaposan keverd el.
- Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig.
- Szilikonos lapon (kis liszten) gyúrd fényes tésztává, majd nyújtsd el kb. 5 mm vastagságúra enyhén lisztes felületen és szúrd ki a kívánt formákkal.
- Ismételd, míg el nem fogy a tészta.
- Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket, kend le tojássárgájával.
- 180 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 10 perc alatt sül készre (ne piruljon).
- Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal vagy írókával vagyis a mézeskalács mázzal.
Dobozban tárolva 3-5 napig marad puha.
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes mézeskalács receptet!