Gluténmentes cseresznyés pite
Egy isteni finom cseresznyés pite recept, mely gluténmentes és tejmentes, cukormentes. A cseresznyés pite tészta alapja a mandulaliszt, olyan mint a paleo almás pitéé, csak itt cseresznye a töltelék. Íme a gluténmentes cseresznyés pite receptje.
A gluténmentes cseresznyés pite hozzávalói
A pite tésztához
- 2 csésze (2dl-es) mandulaliszt
- fél tk szódabikarbóna
- fél tk fahéj
- egy csipet só
- 1 tojás
- 2 tk eritrit
- negyed csésze kókuszolaj
A töltelék hozzávalói
- ~400 g cseresznye
- eritrit ízlés szerint, ha savanykásabb a cseresznye és édesebbnek szeretnéd
A gluténmentes cseresznyés pite elkészítése
- Ha fagyasztott cseresznyét használsz, vedd ki pár órával a készítés előtt a fagyasztóból
- Érdemes lehet félbevagdosni a cseresznyéket, illetve egy részét pürésítheted is
- Keverd össze a tészta hozzávalóit és gyúrd össze.
- Ha a tetejére is tennél tésztát, 2 adagot gyúrj, a másodikba kevesebb kókuszzsírt és akkor morzsásabb lesz
- Egy piteformába nyomkodd bele a tésztát, villával meg is szurkálhatod kicsit
- Rakd rá a cseresznyéket, kerüljön mindenhová
- Ha 2 adag tésztát csináltál a tetejét is beboríthatod vele
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-55 percig süsd
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes cseresznyés pite receptet. Kóstold meg az egyik almás pite receptemet. További gluténmentes almás pitét is találsz a honlapon.