Barion Pixel
Barion – Bankkártyás fizetés (Visa, Mastercard, Maestro)
Halas receptek Lazac receptek

Bőrös lazac sütése

bőrös lazac sütése
Őszi paleo receptek könyv
bőrös lazac sütése

Vajas fokhagymás bőrös lazac sütése recept

Fontos, hogy bőrös lazacot használj, mert a bőrét ropogós sütjük meg, belül pedig finom szaftos, és omlós lesz.  Köretnek salátát,  édesburgonya pürét vagy chipszet javaslok.

Hozzávalók

  • 300-350 g bőrös norvég lazac szelet
  • 100 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  •  őrölt színes bors
  • 2 ek citromlé
  • 4 szelet bio citrom

A vajas fokhagymás bőrös lazac sütése 

  1. A lazacot mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet. Felezd el és a bőrét 5 helyen ferdén be kell metszeni. Alaposan sózd, borsozd, a kezeddel is masszírozd bele. Karikázd fel  a fokhagymát.
  2. Hevítsd fel a vajat. A halat a bőrös oldalával lefelé tedd a zsiradékba. Kb. 5-6 percig pirítsd, közepes lángon. Figyelj arra, hogy a hal húsa kifehéredjen a feléig.
  3. Azután fordítsd meg. Locsold meg a citromlével, helyezd rá a citrom karikákat, szórd rá a fokhagymát, és ismét kb. 5-6 percig pirítsd.
  4. A citrom karikával, és a ropogós fokhagymával együtt tálald. Ráteheted az édesburgonya chipszet is.

Próbáld ki Te is így a lazacot, bőrén sütve, kívül ropogós lesz, belül szaftos és omlós. Ez a bőrös lazac sütése.

bőrös lazac sütése
Bőrös lazac sütése

 

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com