Almás linzer, ami gluténmentes, cukormentes, laktózmentes
Szereted az almás pitét? Ez is az, csak linzer tésztából készítjük, így ez az almás linzer. Elkészítése szinte ugyanolyan mint a pite receptje, az almát itt is főzzük. Ez az almás linzer receptje.
Az almás linzer hozzávalói
-
4 db M-es tojás
-
50 ml víz
-
50 g lágy kókuszzsír
-
50 g eritrit
-
1 csomag Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt,útifű maghéj liszt, paleolit éléskamra sütőpor)
-
5-6 db alma lereszelve
-
fahéj, vaníliaőrlemény, citromlé
Az almás linzer elkészítése
-
A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz add hozzá a vizet, a citromlevet, a kókuszzsírt és az eritritet. Jól keverd össze.
-
Szórd hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd át.
-
Pihentesd 20 percet hűtőben.
-
Amíg a tészta pihen, hámozd meg az almát és reszeld le (lehet előtte is).
-
Tedd egy fazékba és melegítsd kicsit, tegyél hozzá fahéjat, vaníliaőrleményt, kis citromot ízlés szerint. Hagyd kihűlni kicsit.
-
20 perc után a hűtőből kivéve gyors mozdulatokkal gyúrd át újra.
-
Vágd ketté, felezd el és nyújtsd ki az egyik felét és tedd egy formába.
-
Halmozd rá az almát, majd a nyújtsd ki a tészta másik felét és tedd rá. Picit megszurkálhatod villával.
-
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.
Próbáld ki Te is ezt az almás linzer receptet!