Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕
Igen, támogatom az oldalt
Almás linzer, ami gluténmentes, cukormentes, laktózmentes
Szereted az almás pitét? Ez is az, csak linzer tésztából készítjük, így ez az almás linzer. Elkészítése szinte ugyanolyan mint a pite receptje, az almát itt is főzzük. Ez az almás linzer receptje.
Az almás linzer hozzávalói
-
4 db M-es tojás
-
50 ml víz
-
50 g lágy kókuszzsír
-
50 g eritrit
-
1 csomag Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt,útifű maghéj liszt, paleolit éléskamra sütőpor)
-
5-6 db alma lereszelve
-
fahéj, vaníliaőrlemény, citromlé
Az almás linzer elkészítése
-
A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz add hozzá a vizet, a citromlevet, a kókuszzsírt és az eritritet. Jól keverd össze.
-
Szórd hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd át.
-
Pihentesd 20 percet hűtőben.
-
Amíg a tészta pihen, hámozd meg az almát és reszeld le (lehet előtte is).
-
Tedd egy fazékba és melegítsd kicsit, tegyél hozzá fahéjat, vaníliaőrleményt, kis citromot ízlés szerint. Hagyd kihűlni kicsit.
-
20 perc után a hűtőből kivéve gyors mozdulatokkal gyúrd át újra.
-
Vágd ketté, felezd el és nyújtsd ki az egyik felét és tedd egy formába.
-
Halmozd rá az almát, majd a nyújtsd ki a tészta másik felét és tedd rá. Picit megszurkálhatod villával.
-
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.
Próbáld ki Te is ezt az almás linzer receptet!

Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!
(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)