
Almás linzer, ami gluténmentes, cukormentes, laktózmentes
Szereted az almás pitét? Ez is az, csak linzer tésztából készítjük, így ez az almás linzer. Elkészítése szinte ugyanolyan mint a pite receptje, az almát itt is főzzük. Ez az almás linzer receptje.
Az almás linzer hozzávalói
-
4 db M-es tojás
-
50 ml víz
-
50 g lágy kókuszzsír
-
50 g eritrit
-
1 csomag Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt,útifű maghéj liszt, paleolit éléskamra sütőpor)
-
5-6 db alma lereszelve
-
fahéj, vaníliaőrlemény, citromlé
Az almás linzer elkészítése
-
A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz add hozzá a vizet, a citromlevet, a kókuszzsírt és az eritritet. Jól keverd össze.
-
Szórd hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd át.
-
Pihentesd 20 percet hűtőben.
-
Amíg a tészta pihen, hámozd meg az almát és reszeld le (lehet előtte is).
-
Tedd egy fazékba és melegítsd kicsit, tegyél hozzá fahéjat, vaníliaőrleményt, kis citromot ízlés szerint. Hagyd kihűlni kicsit.
-
20 perc után a hűtőből kivéve gyors mozdulatokkal gyúrd át újra.
-
Vágd ketté, felezd el és nyújtsd ki az egyik felét és tedd egy formába.
-
Halmozd rá az almát, majd a nyújtsd ki a tészta másik felét és tedd rá. Picit megszurkálhatod villával.
-
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.
Próbáld ki Te is ezt az almás linzer receptet!
Tippek az almás linzer tökéletesítéséhez
-
Almaválasztás: Válassz savanykásabb almát (pl. Jonagold vagy Idared), ezek jobban kiemelik a fahéj, citrom és vanília aromáját.
-
Édesítési opciók: Ha nem szereted az eritritet, használhatsz például nyírfacukrot vagy más paleo-barát édesítőszert, de figyelj az állagra.
-
Tészta kezelése: A tészta hűtése után gyorsan nyújtsd ki – így elkerülhetők a repedések, és formás marad a linzer.
-
Aratás: Ha szeretnéd látványossá tenni, használhatsz rácsos mintát a tetején, vagy hintsd meg pici poreritrittel tálalás előtt.
-
Alma előkészítés: Az almát akár előző nap is elkészítheted, akkor még intenzívebb ízű lesz a töltelék.
Elkészítési idő (összes idő)
-
Előkészület: kb. 20 perc (tészta kikeverése, alma reszelése, töltelék főzése)
-
Tészta pihentetése: 20 perc a hűtőben
-
Összeállítás és formázás: kb. 10 perc
-
Sütés: 35–40 perc
-
Összesen: kb. 1 óra 25 perc
Tápértékek (adagolás hozzávetőlegesen, 8 szelet esetén)
Tápanyag | Mennyiség / szelet |
---|---|
Energia (kcal) | 180–220 kcal |
Fehérje | kb. 4–5 g |
Szénhidrát | kb. 12–15 g (az eritrittől függően) |
Zsír | kb. 10–12 g |
Rost | kb. 1–2 g |
Az értékek becsült adatok; pontos számítás a felhasznált lisztkeverék és a tészta összetétele alapján módosulhat.
Nézd meg ezeket az almás süti recepteket is
Paleo almás sütemény (almarózsa) – Egy gyönyörű, rózsára emlékeztető sütemény, amit piros héjú, savanykás almából készítenek. Gluténmentes és szénhidrátcsökkentett paleo kelt tésztával készül — igazán mutatós és ízletes választás.
Gluténmentes almáspite torta – Készítheted Lisztvarázs lisztkeverékből, amely glutén- és laktózmentes, paleo étrendbe illeszthető. Egyszerű, gyorsan elkészülő torta, mely tökéletes almás élmény.
Lisztmentes süti darált mákkal és reszelt almával – Gyors és egészséges kevert sütemény, melyhez nincs szükség lisztre. Darált mák, alma, eritrit vagy xilit, fahéj adja az ízét.
