Linzer tészta receptek Paleo karácsonyi sütemények

Mindenmentes almás linzer

almás linzer
almás linzer

Almás linzer, ami gluténmentes, cukormentes, laktózmentes

Szereted az almás pitét? Ez is az, csak linzer tésztából készítjük, így ez az almás linzer. Elkészítése szinte ugyanolyan mint a pite receptje, az almát itt is főzzük. Ez az almás linzer receptje.

Az almás linzer hozzávalói

  • 4 db M-es tojás

  • 50 ml víz

  • 50 g lágy kókuszzsír

  • 50 g eritrit

  • 1 csomag Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt,útifű maghéj liszt, paleolit éléskamra sütőpor)

  • 5-6 db alma lereszelve

  • fahéj, vaníliaőrlemény, citromlé

Az almás linzer elkészítése

  1. A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz add hozzá a vizet, a citromlevet, a kókuszzsírt és az eritritet. Jól keverd össze.

  2. Szórd hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd át.

  3. Pihentesd 20 percet hűtőben.

  4. Amíg a tészta pihen, hámozd meg az almát és reszeld le (lehet előtte is).

  5. Tedd egy fazékba és melegítsd kicsit, tegyél hozzá fahéjat, vaníliaőrleményt, kis citromot ízlés szerint. Hagyd kihűlni kicsit.

  6. 20 perc után a hűtőből kivéve gyors mozdulatokkal gyúrd át újra.

  7. Vágd ketté, felezd el és nyújtsd ki az egyik felét és tedd egy formába.

  8. Halmozd rá az almát, majd a nyújtsd ki a tészta másik felét és tedd rá. Picit megszurkálhatod villával.

  9. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.

Próbáld ki Te is ezt az almás linzer receptet!

Tippek az almás linzer tökéletesítéséhez

  • Almaválasztás: Válassz savanykásabb almát (pl. Jonagold vagy Idared), ezek jobban kiemelik a fahéj, citrom és vanília aromáját.

  • Édesítési opciók: Ha nem szereted az eritritet, használhatsz például nyírfacukrot vagy más paleo-barát édesítőszert, de figyelj az állagra.

  • Tészta kezelése: A tészta hűtése után gyorsan nyújtsd ki – így elkerülhetők a repedések, és formás marad a linzer.

  • Aratás: Ha szeretnéd látványossá tenni, használhatsz rácsos mintát a tetején, vagy hintsd meg pici poreritrittel tálalás előtt.

  • Alma előkészítés: Az almát akár előző nap is elkészítheted, akkor még intenzívebb ízű lesz a töltelék.

Elkészítési idő (összes idő)

  • Előkészület: kb. 20 perc (tészta kikeverése, alma reszelése, töltelék főzése)

  • Tészta pihentetése: 20 perc a hűtőben

  • Összeállítás és formázás: kb. 10 perc

  • Sütés: 35–40 perc

  • Összesen: kb. 1 óra 25 perc

Tápértékek (adagolás hozzávetőlegesen, 8 szelet esetén)

Tápanyag Mennyiség / szelet
Energia (kcal) 180–220 kcal
Fehérje kb. 4–5 g
Szénhidrát kb. 12–15 g (az eritrittől függően)
Zsír kb. 10–12 g
Rost kb. 1–2 g

Az értékek becsült adatok; pontos számítás a felhasznált lisztkeverék és a tészta összetétele alapján módosulhat.

Nézd meg ezeket az almás süti recepteket is 

Paleo almás sütemény (almarózsa) – Egy gyönyörű, rózsára emlékeztető sütemény, amit piros héjú, savanykás almából készítenek. Gluténmentes és szénhidrátcsökkentett paleo kelt tésztával készül — igazán mutatós és ízletes választás. 

Gluténmentes almáspite torta – Készítheted Lisztvarázs lisztkeverékből, amely glutén- és laktózmentes, paleo étrendbe illeszthető. Egyszerű, gyorsan elkészülő torta, mely tökéletes almás élmény. 

Lisztmentes süti darált mákkal és reszelt almával – Gyors és egészséges kevert sütemény, melyhez nincs szükség lisztre. Darált mák, alma, eritrit vagy xilit, fahéj adja az ízét. 

almás linzer
Almás linzer – mindenmentes

 

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com