Egy szuper finom csokitorta vaníliás krémmel, áfonyával. Íme a paleo csokitorta receptje:
Hozzávalók:
- 300 g édesburgonya (kb 1 közepes méretű)
- 100 g étcsoki
- 40 g eritrit
- 120 g mandulaliszt
- 1 tk sütőpor
- 125 g kókuszzsír
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
- 4 db tojás
- 60 g kakaópor
- 1 csipet só
A paleo csokitorta elkészítése lépésről lépésre:
A tortához először az édesburgonyát vágd négyfelé és,180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára majd kanalazd ki a húsát és egy aprítóban pürésítsd.
A kókuszzsírt vízgőz fölött olvaszd össze az étcsokival. A vajat keverd ki az eritrittel majd add hozzá a tojásokat, az édesburgonya-pürét és kókuszolajos csokit.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, és keverd bele a masszába. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsd bele a masszát és simítsd el.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát süsd, de félidőben takard le alufóliával, hogy semmiképp ne égjen meg a teteje. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e, és ha nem tapad rá tészta, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
A vaníliás tortakrém elkészítése a paleo csokitortához:
1 tasak Éléskamra Bourbon vaníliás krémpuding és tortakrém alapporhoz adj 30-50 g eritritet, és kb. 1 dl növényi tejjel keverd csomómentesre. Adj hozzá 250-300 ml növényi tejet még és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrald fel.
Hagyd kihűlni majd ha a torta alap is kihűlt kend rá a vaníliás krémet. Díszítheted még gyümölccsel, én most áfonyát használtam. Tedd a hűtőbe.
Próbáld ki Te is ezt a paleo csokitorta receptet!