A legszebb, nyári almából készült sütemény nem más, mint az almarózsa. De ősszel és télen is előrukkolhatsz vele. A lényeg, hogy piros héjú és savanykás almából készítsd. A tésztájához nem a hagyományos bolti levelestésztát használjuk, hanem egy paleo kelt tésztát, ami gluténmentes, szénhidrátcsökkentett. Így lesz ez paleo almás süti recept.
Hozzávalók:
– 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
– 3 M-es tojás
– 20 ml friss citromlé
– 120 ml víz
– 25 g lágy kókuszzsír
– 40 g kristályos édesítő (eritit, vagy xilit)
– 1-2 db közepes alma
– 2 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár
A paleo almás süti elkészítése:
A 3 tojást keverd el a friss citromlével, a vízzel, a lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel , majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul-felül lisztezve nyújtsd ki.
Vágd az almát vékony szeletekre. Tölts egy tálba vizet, tedd bele a vízbe az almaszeleteket, facsard rá a citrom levét, majd tedd a tálat 1-2 percre a mikrohullámú sütőbe. A megpuhult almaszeleteket csepegtesd le.
A tésztát ízlésed szerint nyújtsd ki, vágj belőle csíkokat. csíkok felületét kend át a híg lekvárral, erre sorakoztasd szép rendben az almaszeleteket úgy, hogy a piros héjával kiadja a majd a rózsa mintáját.
Szórd meg fahéjjal az almaszeletek tetejét, majd a tésztacsík szabadon maradt részét hajtsd rá az almára.
Tekerd fel az így kapott almával töltött tésztacsíkot, végeredményképpen csodaszép rózsa formát kapsz.
Mindegyik almarózsát tedd muffin sütőforma kivajazott mélyedésébe, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe! 30-35 perc alatt meg is sül.
Próbáld ki Te is ezt a paleo almás süti receptet, az almarózsa tortákat!