Padlizsánkrém – diétás
Szereted a padlizsánkrémet? Készítsük el most diétásan, paradicsommal. Íme a diétás padlizsánkrém receptje:
A padlizsánkrém hozzávalói
-
2 nagy padlizsán
-
2 paradicsom, meghámozva és darabokra vágva
-
3 gerezd zúzott fokhagyma
-
só, bors
-
1 evőkanál oregánó
-
1 kis csokor petrezselyem, finomra aprítva
-
2 evőkanál vörösborecet
-
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
A padlizsánkrém elkészítése
-
A padlizsánt forró sütőben 200 fokon kb. 50 perc alatt süsd meg, és hagyd hűlni.
-
Húzd le a héját, és a húsát darabold össze.
-
A padlizsánt, a paradicsommal, a petrezselyemmel, az oregánóval, a fokhagymával, az ecettel, sóval, borssal és az olajjal tedd egy tálba majd botmixerrel pürésítsd krémesre.
Bármilyen gluténmentes kenyérre kenhető.
Próbáld ki Te is ezt a diétás padlizsánkrém receptet és nézd meg a többi padlizsán receptet is!