Gesztenyeliszt palacsinta
Hallottál már a gesztenyelisztről? Tudtad, hogy palacsintát is készíthetsz belőle? Íme a gesztenyelisztes palacsinta receptje.
Hozzávalók:
-
6 evőkanál gesztenyeliszt
-
3 tojás
-
1 dl víz
-
1 teáskanál olvasztott kókuszzsír a tésztába
-
kókuszzsír a sütéshez
-
csipet só
A gesztenyelisztes palacsinta elkészítése:
-
A hozzávalókat kézi vagy gépi habverővel keverd össze.
-
A vizet szépen fokozatosan add hozzá, hogy sűrű tésztát kapj
-
Hagyd állni 10 percet.
-
Hevíts egy kis kókuszzsírt és süsd ki benne a palacsintákat.
-
Töltheted dióval, mézzel, kakaóval, lekvárral.
A gesztenyeliszt nagyon kellemes, jó illatú és sűrű, legismertebb tulajdonsága, hogy lisztérzékenyek számára is használható, mert nincs benne glutén. De ezt javaslom, ha nem vagy gluténérzékeny akkor is.
Mivel a gesztenyelisztnek van zsírtartalma, így hamarabb meg is romolhat, avasodhat, épp ezért nem célszerű nagyobb mennyiséget vásárolnod, csupán annyit, aminek a felhasználását a közeljövőben tervezed. Ha mégis hosszabb ideig kell tárolnod, akkor érdemes hűtőbe tenned, vagy akár lefagyasztani. Vásárlásnál is figyelj oda, hogy csak jó illatú lisztet vegyél, aminek már van egy kis savanykás szaga, azt ne vidd haza.
A gesztenyelisztben sok az esszenciális aminosav, rosttartalma megegyezik a búzalisztével, viszont vitaminban igen gazdag. Megtalálható benne néhány B-vitamin, valamint némi vas, kálium, foszfor és folsav is.
Javaslom, hogy mindenképpen próbáld ki Te is a gesztenyeliszt palacsinta receptjét.