
Ne mondj le a mentes diétában se bejgliről. Ez a bejgli gluténmentes, tejmentes, szójamentes. Bátran fogyaszthatod az ünnepek alatt. Íme a mindenmentes bejgli receptje:
Hozzávalók:
- 
1 csomag Éléskamra ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék
 - 
4 db M-es tojás + 1 tojás a kenéshez
 - 
40 ml víz
 - 
30 ml citromlé
 - 
60 g eritrit
 - 
60 g lágy kókuszzsír
 
A töltelékhez:
- 
200 g darált dió vagy mák
 - 
~100 ml víz
 - 
60 g eritrit
 - 
citrom reszelt héja
 - 
csipetnyi vaníliaőrlemény
 
A mindenmentes bejgli elkészítése:
- 
A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz adj 40 ml vizet, 30 ml frissen facsart citromlevet, 60 g eritritet és 60 g lágy kókuszzsírt
 - 
Keverd el a liszttel, gyúrd át picit és tedd a hűtőbe pihentetni 20 percre
 - 
A pihentetés után lisztezett deszkán gyúrd át (érdemes mert nekem anélkül leragadt)
 - 
Ketté is oszthatod a tésztát, de egyben is hagyhatod, akkor egy szép nagy bejgli lesz belőle.
 - 
Töltsd meg a diós vagy mákos töltelékkel a mindenmentes bejglit.
 - 
Tekerd fel a tésztát és két végét nyomkodd össze.
 - 
Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezd rá és kend le először a tojás sárgájával, majd a fehérjével és a végén szurkáld meg villával.
 - 
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig
 
Próbáld ki Te is ezt a mindenmentes bejgli receptet Te is!

🌿 Könyvajánló
Meríts inspirációt kiadványainkból – válogatott egészséges receptek, glutén, tej és cukormentesen (paleo barát) és szezonális ötletek egy helyen!






