Szereted az édesburgonyát? Mit szólnál egy egyszerű és gyors desszerthez? Ez az édesburgonya krém. Néhány hozzávalóból már elkészíthető. Íme az édesburgonya krém desszert receptje:
Hozzávalók:
-
100 g édesburgonya hámozva, felkockázva
-
200 g sárgarépa, hámozva, felkarikázva
-
annyi víz, amennyi épp csak ellepi
-
csipet só
-
1/2 kk. őrölt fahéj
-
6 evőkanál zsíros kókusztej
-
mandaringerezdek a tetejére
Az édesburgonya krém elkészítése:
- Az édesburgonyát és a sárgarépát egy csipet sóval tedd fel főni.
- Hagyd, hogy teljesen elfőjön róla a víz, és egy hajszálnyit oda is kapjon, így „karamellizálódik” a zöldség.
- A fahéjjal és a kókusztejjel turmixold simára.
- Kis tálkákba vagy poharakba oszd szét és mandarinnal díszítsd. Lehet langyosan vagy szobahőmérsékleten is kínálni.
Próbáld ki Te is ezt az édesburgonya krém receptet!