
A család kedvence a püspökkenyér. A családi összejövetelek elmaradhatatlan sütijéért mindenki rajongott. Íme a püspökkenyér receptje paleo változatban, étcsokival, aszalt gyümölcsökkel.
A püspökkenyér recept hozzávalói
- 
6 tojás
 - 
1 érett banán
 - 
1 csipet só
 - 
1 tk. sütőpor
 - 
40 g eritrit
 - 
3 ek. kókuszolaj
 - 
100 g hámozott, őrölt mandula
 - 
100 g apróra vágott étcsokoládé
 - 
~200 g aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mazsola)
 
A püspökkenyér recept elkészítése lépésről lépésre
- 
Válaszd ketté a tojásokat,
 - 
A tojások sárgájához tedd hozzá a pépesített banánt, a sót, a sütőport, az eritritet és a 3 evőkanál olajat. Az egészet keverd simára,
 - 
Habverővel verd fel kemény habbá a tojásfehérjét,
 - 
A hab felét add hozzá a tojássárgás keverékhez, óvatosan forgasd bele a mandulát, az étcsokit, az aszalt gyümölcsöket, majd a maradék fehérjehabot.
 - 
Vékonyan kiolajazott formába öntsd vagy sütőpapírral béleld ki és kb. 150 Celsius-fokon kb. 60 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e, ha nem akkor alufóliával letakarva süsd tovább. Ha sütés közben túl gyorsan pirul a teteje, akkor már eleve takard le alufóliával.
 - 
Formából óvatosan borítsd ki és hűtőrácson hagyd kihűlni. Csak teljesen kihűtve szeleteld és tálald.
 
Próbáld ki Te is ezt az adventi püspökkenyér receptet!

🌿 Könyvajánló
Meríts inspirációt kiadványainkból – válogatott egészséges receptek, glutén, tej és cukormentesen (paleo barát) és szezonális ötletek egy helyen!







