Gluténmentes kenyér receptek Gluténmentes receptek

Gluténmentes bagett recept – Ropogós héjú, puha belsejű házi péksütemény

gluténmentes bagett recept

Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕

Igen, támogatom az oldalt

A gluténmentes bagett tökéletes választás, ha egy ropogós héjú, de belül puha és könnyű péksüteményre vágysz. Kiváló szendvicsekhez vagy akár levesek mellé is. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és garantáltan finom eredményt ad!

A gluténmentes bagett recept hozzávalói

  • 300 g gluténmentes kenyérlisztkeverék
  • 100 g rizsliszt
  • 1 csomag (7 g) instant élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor vagy méz (az élesztő felfuttatásához)
  • 250 ml langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Élesztő felfuttatása

Egy kis tálban keverd össze az élesztőt a cukorral és 50 ml langyos vízzel. Hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz a teteje.

Száraz hozzávalók keverése

Egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes kenyérlisztkeveréket, a rizslisztet és a sót.

Tészta összeállítása

Add hozzá a száraz hozzávalókhoz az élesztős keveréket, az olívaolajat és a maradék vizet. Keverd össze, majd dagaszd sima tésztává.

Kelesztés

Takard le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyd a tésztát meleg helyen kelni körülbelül 1 órán át, vagy amíg a duplájára nő.

Formázás

Oszd a tésztát két egyenlő részre, majd formázz belőlük hosszúkás bagetteket. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

Második kelesztés

Takard le ismét a bagetteket, és hagyd őket kelni további 30 percig.

Sütés előkészítése

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és tegyél egy kis edény vizet a sütő aljába a gőzképződéshez.

Sütés

Süsd a bagetteket 220°C-on 20-25 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz a héjuk.

Hűtés

Vedd ki a bagetteket a sütőből, és helyezd őket rácsra hűlni. Várd meg, amíg teljesen kihűlnek, mielőtt felszeleteled.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20-25 perc
Összesen: 1,5-2 óra

Tippek

  • Ha extra ropogós héjat szeretnél, permetezz kevés vizet a bagettekre sütés előtt.
  • A bagettek hűtés után is megtartják a ropogósságukat, ha rácson hűlnek ki.
  • Fagyasztva is tárolhatók, így mindig lesz otthon friss bagetted.

Tápértékek

Kalória: 210 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 3 g
Rost: 5 g

gluténmentes bagett recept
gluténmentes bagett recept

Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!

Igen, támogatom az oldalt ☕

(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com