Te is sokat ettél gyerekkorodban mákos gubát? Még mindig szereted, de már nem fogyasztasz tejet illetve kiflit? Akkor a következő mákos guba recept Neked való. Íme a gluténmentes mákos guba receptje:
Hozzávalók a gluténmentes mákos guba tésztához, ami egy piskóta lesz:
– Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrostliszt, paleolit éléskamra sütőpor)
– 6 db tojás
– 60 g eritrit
– 6 evőkanál víz
– 4 evőkanál kókuszzsír
Hozzávalók a vanília pudinghoz:
– Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor
– 3 dl kókusztej, vagy mandulatej
– 5-10 g eritrit
A gluténmentes mákos guba elkészítése lépésről lépésről:
-
6 db tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel vertd kemény habbá.
-
A tojások sárgáját a további 30 g eritrittel habosítsd. Add hozzá a lisztkeveréket, a 6 evőkanál vizet és a 4 evőkanál zsíradékot. Pár percig hagyd sűrűsödni kicsit.
-
A fehérjehabot óvatosan, több adagban adagold a sárga masszához, a végén egy lágy, önthető masszát kell, hogy kapjál.
-
Öntsd a gluténmentes mákos guba masszáját egy általad kiválasztott tortaformába, amit sütőpapírral kibéleltél (a legjobb méret 25*15 cm) és süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig.
- Közben készítsd el a vanília pudingot.
- A hideg kókusz vagy mandulatejben keverd el a pudingport és az édesítőt, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzd, míg be nem sűrűsödik. Amikor már sűrű krémes húzd le a tűzhelyről és úgy kevergesd tovább, ne várd meg, hogy teljesen megkeményedjen.
- Amikor megsült a gluténmentes mákos guba tésztája vedd ki a papírral és kockázd fel.
- Tedd egy nagy tálba, önts rá egy kis hideg kókusz vagy mandulatejet, hogy még lágyabb legyen.
- Szórd meg mákkal és eritrittel és keverd össze óvatosan.
- Külön kis tálkába először ebből a masszából tegyél egy kicsit és önts rá egy kis vanília pudingot. Szórd még megy egy kis mákkal és eritrittel.
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes mákos guba receptet! Eheted akár vacsorára is.