Nem szeretnél a kenyérről lemondani? Akkor nézd meg ezt a szénhidrát csökkentett gluténmentes kenyér receptet. Gluténmentes, gabonamentes, tejmentes, szójamentes, adalékmentes. Íme a gluténmentes kenyér:
Hozzávalók:
- 3 db M-es tojás
- 150 ml víz
- 10 ml friss citromlé
- 30 g folyékony kókuszzsír
- 1 csomag (200 g)Éléskamra Falusi kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék
A gluténmentes kenyér elkészítése:
- A tojásokat keverd el a vízzel és a friss citromlével, valamint a folyékony zsíradékkal.
- Add hozzá a lisztkeveréket és kanállal (vagy ha tudod dagasztószárral) kb. 2-3 percig keverd. Igyekezz minél több levegőt beledolgozni.
- 30 percig pihentesd
- A pihentetés után paleos liszttel szórt felületen gyúrd át (pl. bambuszrost liszt, manióka liszt).
- Formázd meg a kenyered tetszés szerint és hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós és vágd be 4-5 helyen mélyebben.
- Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig sütőtől függően.
- Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel!