Paleo kenyér zabpehelylisztből (gluténmentes)
Ez a recept egy egészséges és ízletes alternatívát kínál a hagyományos kenyerekhez, amelyek gluténmentesek és paleo diétába is beilleszthetők. Gluténmentes zabpehelylisztet használunk valamint további magliszteket. Íme a paleo kenyér zabpehelylisztből receptje.
Paleo kenyér zabpehelylisztből hozzávalók
- 2 és 1/2 csésze gluténmentes zabpehelyliszt (lehet frissen őrölt gluténmentes zabpehelyből)
- 1/2 csésze mandulaliszt
- 1/4 csésze kókuszliszt
- 1/4 csésze lenmagliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 5 tojás
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj vagy kókuszolaj
- 1/4 csésze méz (opcionális)
- 1 evőkanál almaecet
- 1/2 csésze meleg víz
Paleo kenyér zabpehelylisztből elkészítése
-
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Készíts elő egy közepes méretű kenyeret sütőformát, és béleld ki sütőpapírral, vagy kend ki olajjal.
-
Egy nagy tálban keverd össze a zabpehelylisztet, mandulalisztet, kókuszlisztet, lenmaglisztet, szódabikarbónát és sót. Ezek a száraz hozzávalók.
-
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olajat, mézet (ha használsz), almaecetet és meleg vizet. Keverd jól össze.
-
Lassan öntsd a nedves keveréket a száraz keverékhez, és alaposan keverd össze, amíg egy homogén tésztát nem kapsz.
-
Öntsd a tésztát előkészített sütőformába, és simítsd el a tetejét egy spatulával vagy kanállal.
-
Süsd a kenyeret előmelegített sütőben 45-55 percig, vagy amíg aranybarna és szilárd lesz, és egy fogpiszkálóra szúrt tű szárazon jön ki.
-
Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni a formában egy kicsit, majd emeld ki a kenyeret a formából, és hagyd teljesen kihűlni egy rácsra helyezve.
-
Vágd szeletekre és élvezd a paleo zabpehelyliszt kenyeret vajjal, paleo krémsajttal vagy kedvenc paleo szendvicsfeltétekkel.
Próbáld ki Te is ezt a paleo kenyeret zabpehelylisztből!