Ropogós pisztráng sütése
Hogy legyen a pisztráng bőre kívül ropogós a húsa pedig omlós? Íme a recept, hogy Neked is sikerüljön. Ropogós pisztráng sütése serpenyőben.
Hozzávalók a ropogós pisztráng sütéséhez
- 1 egész pisztráng, belsőség nélkül (kb. 200 -300 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3-4 evőkanál szezámliszt vagy más gluténmentes liszt (ne kukorica)
- 1-2 tk pirospaprika
- olívaolaj vagy kókuszolaj
- citrom
A ropogós pisztráng sütése
- A halat mosd meg, irdald be egy késsel.
- Sózd, borsozd meg kívül-belül, ne sajnáld a sót.
- A két megpucolt fokhagymagerezdet tedd a hal belsejébe.
- A szezámlisztet keverd össze a pirospaprikával egy nagyobb mélytányérban, amiben könnyen meg tudod forgatni a halat.
- Közben melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele olívaolajat vagy kókuszolajat, de ne ússzon benne.
- A már forró serpenyőben süsd a halat oldalanként 5-5 percig.
- Tálaláskor csepegtess rá citromot.
Köretként megy hozzá valamilyen zöldség párolva, friss saláta, jól megy hozzá a Waldorf saláta.
A ropogós pisztráng sütése ilyen egyszerű, próbáld ki Te is!