
Ropogós pisztráng sütése
Hogy legyen a pisztráng bőre kívül ropogós a húsa pedig omlós? Íme a recept, hogy Neked is sikerüljön. Ropogós pisztráng sütése serpenyőben.
Hozzávalók a ropogós pisztráng sütéséhez
- 1 egész pisztráng, belsőség nélkül (kb. 200 -300 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3-4 evőkanál szezámliszt vagy más gluténmentes liszt (ne kukorica)
- 1-2 tk pirospaprika
- olívaolaj vagy kókuszolaj
- citrom
A ropogós pisztráng sütése
- A halat mosd meg, irdald be egy késsel.
- Sózd, borsozd meg kívül-belül, ne sajnáld a sót.
- A két megpucolt fokhagymagerezdet tedd a hal belsejébe.
- A szezámlisztet keverd össze a pirospaprikával egy nagyobb mélytányérban, amiben könnyen meg tudod forgatni a halat.
- Közben melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele olívaolajat vagy kókuszolajat, de ne ússzon benne.
- A már forró serpenyőben süsd a halat oldalanként 5-5 percig.
- Tálaláskor csepegtess rá citromot.
Köretként megy hozzá valamilyen zöldség párolva, friss saláta, jól megy hozzá a Waldorf saláta.
A ropogós pisztráng sütése ilyen egyszerű, próbáld ki Te is!

Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!
(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)