Lekváros hókifli
Szereted a hókiflit? Lekvárral? Mit szólnál egy olyan recepthez, ami gluténmentes,tejmentes, és a szénhidráttartalma is minimális? Akkor ez a recept neked való. Íme a lekváros hókifli receptje:
A lekváros hókifli hozzávalói
A hókifli tészta hozzávalói:
- 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 10 g eritrit
- csipetnyi só
- 50 g kókusztejszín
- 15 g frissen facsart citromlé
- 30 g folyékony kókuszzsír vagy libazsír vagy kacsazsír
- 1 db tojás
- 60 g víz
- ~ 5g paleo liszt (pl. nyílgyökérliszt vagy bambuszrost liszt) a gyúráshoz és formázáshoz
A lekváros hókifli töltelékének hozzávalói :
- cukormentes lekvár
A sütés utáni forgatáshoz
- 25 g poreritrit vagy eritrit darálva
A lekváros hókifli elkészítése lépésről lépésre
- Külön edénybe keverd össze a folyékony és a száraz alapanyagokat, majd öntsd őket egybe és dolgozd csomómentesre. Először lágy tésztát fogsz kapni, de a pihentetés után nagyon jól formázható tészta lesz, nem fog leragadni.
- Pihentesd a tésztát kb. 5-10 percig.
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújts belőle 0,5 cm vastag lapot.
- Szúrd ki 6 cm-es pogácsaszaggatóval.
- A leeső részeket addig gyúrjd össze, nyújtsd, majd szaggasd újból, míg az összes tészta elfogy.
Nekem ebből a mennyiségből 16 db lett. - Osszd el a kis lapokon a lekvártt, majd hajtsd rá a széleit és nyomkodd össze.
- Ezután óvatosan sodorj kb. 9,5 cm hosszú rudakat, majd hajlítsd kifli alakúra és rakd őket egymástól távol a tepsire.
- 180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig süsd.
Vedd le a tepsiről a lekváros hókifliket, és hagyd kihűlni, rácsra is ráteheted. - Öntsd a poreritritet egy tálba, rakd bele a kifliket (még melegen) és alaposan rázd össze.
Isteni finom, puha és omlós lesz.
A lekvár valószínűleg el fog olvadni, be fog szívódni a tésztába. Érdemes kettévágni és még belekenni egy kicsit.
Próbáld ki Te is ezt a lekváros hókifli receptet!