Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, paleo gyümölcskenyér recept. A legfinomabb gyümölcskenyér, amit valaha ettél. Íme a paleo gyümölcskenyér receptje:
A paleo gyümölcskenyér hozzávalói:
- 2 érett banán
- 2 nagy tojás
- 4 ek. olvasztott kókuszzsír
- 30 dkg mandulaliszt vagy kókuszliszt
- 2 ek. lenmag
- 20 dkg durvára vágott magkeverék (dió, mandula, kesudió, pisztácia, stb.)
- 20 dkg durvára vágott aszalt gyümölcs keverék (füge, sárgabarack, szilva, mazsola, datolya, ananász, stb.)
- fél zacskó sütőpor vagy 1 tk. szódabikarbóna
- negyed tk. só
A paleo gyümölcskenyér elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. A tetszőleges formájú sütőtálat olajozd ki vékonyan.
- Keverőtálban villával pépesítsd a banánokat, add hozzá a tojásokat és a kókuszolajat, majd turmixgéppel vagy fakanállal jó alaposan keverd össze.
- Keverd el a lisztben a sütőport vagy szódabikarbónát és a sót. A liszthez add hozzá a magokat és az aszalt gyümölcsöket, végül a banános keveréket.
- Simítsd a tésztát a kikent sütőformába, és told a forró sütőbe.
- Süsd kb. 40 percig.
- Amikor szépen megpirult, végezz tűpróbát. Ha a gyümölcskenyér közepe is átsült, vedd ki a sütőből. Amikor teljesen kihűlt, csak akkor szeleteld.
Próbáld ki Te is ezt a paleo gyümölcskenyér receptet!