A család kedvence a püspökkenyér. A családi összejövetelek elmaradhatatlan sütijéért mindenki rajongott. Íme a püspökkenyér receptje paleo változatban, étcsokival, aszalt gyümölcsökkel.
A püspökkenyér recept hozzávalói
-
6 tojás
-
1 érett banán
-
1 csipet só
-
1 tk. sütőpor
-
40 g eritrit
-
3 ek. kókuszolaj
-
100 g hámozott, őrölt mandula
-
100 g apróra vágott étcsokoládé
-
~200 g aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mazsola)
A püspökkenyér recept elkészítése lépésről lépésre
-
Válaszd ketté a tojásokat,
-
A tojások sárgájához tedd hozzá a pépesített banánt, a sót, a sütőport, az eritritet és a 3 evőkanál olajat. Az egészet keverd simára,
-
Habverővel verd fel kemény habbá a tojásfehérjét,
-
A hab felét add hozzá a tojássárgás keverékhez, óvatosan forgasd bele a mandulát, az étcsokit, az aszalt gyümölcsöket, majd a maradék fehérjehabot.
-
Vékonyan kiolajazott formába öntsd vagy sütőpapírral béleld ki és kb. 150 Celsius-fokon kb. 60 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e, ha nem akkor alufóliával letakarva süsd tovább. Ha sütés közben túl gyorsan pirul a teteje, akkor már eleve takard le alufóliával.
-
Formából óvatosan borítsd ki és hűtőrácson hagyd kihűlni. Csak teljesen kihűtve szeleteld és tálald.
Próbáld ki Te is ezt az adventi püspökkenyér receptet!