Odafigyelsz az alakodra? Kevesebb szénhidrátot fogyasztasz? Akkor ezt a bejgli receptet Neked találták ki. Íme a szénhidrátcsökkentett bejgli receptje.
A tészta hozzávalói:
-
200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-
50 g eritrit
-
1 g himalaya só
-
60 g kókuszolaj (kókuszzsír felolvasztva)
-
25 kókuszkrém vagy kókusztejszín
-
3 db tojás
-
30 g frissen facsart citromlé
A töltelék hozzávalói:
-
80 g darált dió
-
40 g eritrit
-
5 g útifűmaghéj
-
20 g cukormentes sárgabaracklekvár
A szénhidrátcsökkentett bejgli elkészítése lépésről lépésre:
-
Külön edénybe mérd ki a száraz és folyékony hozzávalóit a tésztának.
-
Öntsd össze és gyúrd össze, néhány másodperc alatt összeáll a tészta.
-
Pihentesd míg a tölteléket összeállítod.
-
Keverd össze a töltelék száraz összetevőit, majd add hozzá a lekvárt. Kanállal keverd jól össze.
-
Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra és tedd rá a tölteléket. Oszlasd el úgy rajta, hogy a széleitől, hagyj 1-1,5 cm-t.
-
Tekerd fel a hosszanti oldaláról és kend le kókuszolajjal.
-
Előmelegített sütőben 175 fokon süsd 35-40 percet, ez sütőtől is függ.
Kóstold meg Te is ezt a fantasztikus szénhidrátcsökkentett bejglit!