Egyszerű és finom brokkoli krémleves pirított szeletelt mandulával. Ha diétázol, fogyókúrázól akkor is bátran fogyaszthatod. Kókusztejszínnel készítjük, így ha laktózérzékeny vagy, illetve nem akarsz tejet fogyasztani, akkor is kiváló. Íme a brokkoli krémleves receptje:
Hozzávalók:
-
~4-500 g brokkoli
-
1 fej vöröshagyma
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
só, bors
-
kókusztejszín
-
víz – amennyi ellepi
-
kókuszzsír
-
szeletelt mandula
A brokkoli krémleves elkészítése:
-
A hagymát pucold meg, vágd kis kockákra és kókuszzsíron fonnyaszd meg.
-
A brokkolit szedd rózsáira és tedd a hagymára, picit pirítsd át.
-
A fokhagymát is pucold meg és vágd apróra és tedd a brokkoli krémleveshez.
-
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
-
Főzd addig míg megpuhul a brokkoli.
-
Önts hozzá a kókusztejszínt és picit még főzd vele.
-
Botmixerrel pürésítsd, ha gondolod szűrd le.
-
A feltétnek szánt mandulát egy száraz forró serpenyőben pirítsd át, arra vigyázz ne égesd oda, ne fekete legye, csak barna. A végén szórd rá a brokkoli krémlevesre.
Próbáld ki Te is ezt a brokkoli krémleves receptet a pirított mandulával.