Lazac pisztráng recept
Fedezd fel a gasztronómia csodáit ebben a különleges lazac pisztráng receptben! Friss és ízletes alapanyagokból készült, ez a fogás nem csak a szemeknek, hanem az ízlelőbimbóknak is kielégülést nyújt. Könnyedén elkészíthető, mégis elegáns és ínycsiklandó – a tökéletes választás, ha valami különlegessel szeretnéd meglepni vendégeidet vagy családtagjaidat. Merülj el a lazac pisztráng mágikus világában, és hozd létre az étkezési élmények új szintjét ezzel a recepttel, amely garantáltan örök emlékként marad az ízek szerelmesei számára
A lazac pisztráng recept hozzávalói
-
200-300 g lazacpisztrángfilé
-
só, bors, zöldfűszerek
-
olivaolaj
-
2-3 gerezd fokhagyma
- köretnek valamilyen párolt zöldség
- házi majonéz
A lazac pisztráng recept elkészítése
- A lazac pisztráng filékről papírtörlővel itasd le a nedvességet, ha van még rajta pikkely,azt kapard le
- Húzd végig a kezed a filén és ha benne maradt szálka azt csipesszel szedd ki
- Egy serpenyőt szárazon hevíts fel.
- Tedd bőrével lefele pisztráng filét.
- Sózd, borsozd a felső oldalát.
- A lángot vedd közepesre
- Kezdetben nyomd le a filét,hogy a sülés során a bőr ne kunkorodjon össze.
- Csepegtess rá olajat,és tedd mellé pár karika fokhagymát.
- Két-három percig süsd,míg a bőre kissé barnára sül és a bőr alatti halhús kifehéredik.
- Ekkor fordítsd meg a szeleteket,hogy a bőre legyen felül. Fedővel takard le pár másodpercre,így a felszálló pára benn marad.
- Ezt az oldalát csak 1-1,5 percig süsd ,hogy ne száradjon ki!
- Tálald valamilyen párolt zöldséggel és házi majonézt is tehetsz hozzá
Próbáld ki Te is ezt a lazac pisztráng receptet és nézd meg a többi lazac receptet a honlapon!