Lazac tésztában
Elegáns és különleges fogásra vágysz? Akkor a leveles tésztában sült spenótos lazac pont Neked való. Viszonylag gyorsan elkészíthető. Az előkészítés is pár perc alatt megvan, főleg ha készen kapható gluténmentes leveles tésztát használsz, és a lazac elősütése és a spenót párolása is gyorsan megvan. Íme a lazac tésztában receptje.
Lazac tésztában hozzávalói
- 1 csomag gluténmentes leveles tészta (Schär)
- 500 g lazacfilé
- 4 marék zsenge friss spenót
- 100 g laktózmentes natúr krémsajt
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 1 kávéskanál édesköménymag
- só, bors
- 1 tojás
Lazac tésztában elkészítése
- Vágd a lazacot 4 szeletbe, sózd, borsozd, és locsold meg citromlével, majd szórd meg egyenletesen az édesköménymaggal.
- Olvassz fel egy serpenyőben 1 evőkanál vajat és, amikor már jó forró, akkor rakd bele a lazacokat, és csipesszel megforgatva 2-3 perc alatt süsd elő, majd tedd félre.
- A spenótot alaposan mosd meg, szárítsd meg.
- 1 gerezd fokhagymát pucolj meg és, vágd apróra . A maradék 1 evőkanál vajat egy másik serpenyőben olvaszd fel, dobd rá a fokhagymát és a spenótot, és időnként megkeverve először várd meg, míg összeesik, sózd, borsozd, és várd meg, míg elpárolog a leve, a tűzről lehúzva tedd félre.
- A másik fokhagymát is pucold meg és, a krémsajthoz reszeld, kicsit megsózhatod
- A leveles tésztát terítsd ki, 4 négyzetes lapba vágd és, kend meg a fokhagymás krémsajttal úgy, hogy a szélén egy kis csíkot szabadon hagyd
- Oszlasd el rajta egyenletesen a spenótot, majd mindegyikre tegyél 1-1 lazacot, és hajtsd a tésztát körben a lazacra, csomagold be, majd fordítsd meg, hogy a hajtás legyen alul.
- Tedd a lazac csomagokat sütőpapírral bélelt tepsire, kend le a felvert tojással, és tedd a175 fokos sütőbe 20 percre.
A megsült lazacos tésztacsomagokat félbevágva vagy szeletelve tálald, mert így nagyon jól néz ki.
Próbáld ki Te is a lazac tésztában receptet és nézd meg a több lazac receptet a blogon!