Tatár beefsteak – egy kis gurmet marha recept
A tatár beefsteak lényege a marha, és nem a fűszerek vagy a hagyma, így ezek nélkül is teljes élvezeti érteket lehet elérni. A klasszikus tatár beefsteak alapja a marhabélszín, ízesítéséhez dijoni mustár, tojássárga, apróravágott hagymaés kapribogyókerül hozzá, de van, aki tesz bele egy kevés konyakot is. Íme a tatár beefsteak receptje.
A tatár beefsteak hozzávalói
- 250 g marhabélszín
- 1 tojás sárgája
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál sűrített paradicsom
- só, bors, pirospaprika
A tatár beefsteak elkészítése
- Hámozz meg egy közepes fej hagymát
- Vágd fel a hagymát annyira apróra amennyire csak tudod
- Egy gerezd fokhagymát nyomj át fokhagymanyomón. Mindkét hagyma mehet bele a hús tetejére a tálba.
- Keverj el 1tk dijoni mustárt, 1tk sűrített paradicsomot, sót, borsot, 1kk piros őrölt piros paprikát, majd az egész tetejére egy tojássárgája.
- Jó alaposan keverd össze, tedd hűtőbe legalább 20-30 percre, de akár 1 napra is, hogy az ízek összeérjenek.
- Kend rá valamilyen gluténmentes, paleo kenyérre.
Próbáld ki Te is ezt az egyszerű tatár beefsteak receptet!