Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕
Igen, támogatom az oldalt
Szereted a diós sütit? Szeretnéd megtudni, hogyan lehet egy egészséges változatot elkészíteni a diós kosárkából? Akkor ez a recept Neked szól. Íme a diós süti receptje:
A diós süti tésztájának hozzávalói:
- 60 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
- 30 g eritrit
- csipetnyi só
- 1 g szódabikarbóna
- 40 g cocomas (kókusz tejszín)
- 70 g víz
- 2 db M-es tojás
A diós töltelék hozzávalói:
- 70 g darált dió
- 80 g cukormentes sárgabaracklekvár
- 2-3 teáskanál bambuszrostliszt
- fél citrom héja lereszelve
A diós süti elkészítése lépésről lépésre:
- A tészta elkészítéséhez a száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben
keverd össze.
- Öntsd össze és gyúrd össze, kb. 1 perc alatt összeáll a tészta. Rakd pihentetni úgy
5 percre.
- A töltelékhez a darált diót keverd össze a sárgabaracklekvárral.
- Adj hozzá 2-3 teáskanál bambuszrostlisztet valamint fél citrom héját lereszelve.
- Keverd jól össze a töltelék hozzávalóit.
- A tésztából „csipegess” ki darabokat és tedd bele a kosárka formába, ha nincs jó a muffinforma is. Legyen egy mélyedés ahová teszed a tölteléket.
- Halmozz rá a diós töltelékből mindegyik kosárra.
- 180 fokos előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Az a jó, ha szépen megemelkedik a kosár teteje. Nekem ebből 8 db diós süti lett.
Kitűnő lehet ez a diós süti reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, magaddal viheted munkahelyre, suliba, kirándulásra is.
Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!
(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)