Zsírban tocsogó lángos helyett készíts diétás finomságot! Kedvenc feltéteddel a piaci lángosok élményét kapod vissza. Íme gluténmentes lángos receptje:
[wpurp-searchable-recipe]GLUTÉNMENTES LÁNGOS – – tojás, víz, Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, bambuszrostliszt, útifűmaghéj liszt, arany lenmagliszt, szezámmag liszt, paleolit éléskamra sütőpor, himalájai só), kókuszzsír, , A 3 db M-es tojást keverd el 150 ml hideg vízzel, majd add hozzá a 200 g lisztet és jól keverd el, kézzel gyúrd össze.
Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen, ezt követőn kis paleos liszttel (pl. bambusztrost liszt) gyúrd át, majd oszd 8-10 egyenlő kis gombócra.
Zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára vagy készítheted olajozott lapon kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.
A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra.
Langyosan fogyaszthatod a kedvenc feltéteddel reggelire, tízóraira vagy akár még uzsonnára is.; ; – [/wpurp-searchable-recipe]