Gluténmentes fehér kenyér

gluténmentes fehér kenyér

Szeretnéd a fehér kenyeret Te magad elkészíteni? Legyen gluténmentes, tejmentes, szójamentes? Akkor ezt a gluténmentes fehér kenyér receptet Neked találták ki. Néhány összetevőből áll, csak és olyan mint az eredeti, csak még finomabb, és egészséges is. Íme a gluténmentes fehér kenyér receptje.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra házi fehér kenyér lisztkeverék

  • 400 ml langyos víz

  • 10 ml frissen csavart citromlé

  • 20 ml folyékony kókuszzsír

  • 4 g szárított élesztő (opcionális)

A gluténmentes fehér kenyér elkészítése:

A lisztkeveréket szórd egy tálba, add hozzá ha akarod az élesztőt. Keverd el így szárazon. Ezután add hozzá a vizet, citromlét, folyékony kókuszzsírt és jól keverd el kanállal 3-5 percig. 

15 percig pihentesd, gyúrd át és tedd vagy tedd formába vagy formázz belőle egy kenyér formát és tedd egy tepsire (ekkor késsel vágd be a tetejét) majd kend le egy kis kókuszzsírral.

210  fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig. Vagyis minimum 1 órán át kell sütni, de érdemes kicsit tovább, hogy a belseje is átsüljön. Vedd ki a sütőből és hagyd hogy teljesen kihűljön. 

Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes fehér kenyér receptet!

Gluténmentes fehér kenyér
Gluténmentes fehér kenyér



Szólj hozzá!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com