Nyári kánikulában kiváló hidegen, ősszel, télen pedig melegen ajánlom az áfonyakrémlevest.
Hozzávalók:
- ~350 g áfonya (friss vagy lehet fagyasztott is)
- 1 teáskanál citromlé
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 200 ml kókusztejszín
- 1 mokkáskanál fahéj
- 2-3 evőkanál eritrit (ízlés szerint még édesítheted főzés közben, kóstold meg)
Az áfonyakrémleves elkészítése
- Az áfonyát mosd meg, rakd egy lábosba, és szórd meg az eritrittel, fahéjjal, szegfűszeggel, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi.
- Főzd forrástól számolva kb. öt-tíz percig, végül add hozzá a kókusztejszínt majd még kb. 1 percig főzd és húzd le a tűzről.
- Pépesítsd botmixerrel, ha gondolod át is szűrheted, hogy selymesen krémes legyen.
Tálald hidegen a nyári hőségben, melegen ősszel, télen.
Próbáld ki Te is az áfonyakrémleves receptet!